Het woord “chakra” betekent wiel in het Sanskriet. De chakra’s zijn centra of concentraties van energie, die zich op verschillende plekken in het lichaam bevinden. Ieder chakra heeft een specifieke betekenis en werking. De uitstraling is afhankelijk van de stemming en de ervaring die op dat moment aanwezig is. Ons gehele energieveld ofwel de aura is constant in beweging en heeft invloed op het lichaam, organen en gemoedstoestand.

Bij gebeurtenissen, in welke hoedanigheid dan ook verandert dit energieveld. Dit kan zelfs zodanig veranderen dat het tastbaar wordt voor lichaam en geest, waardoor verscheidene soorten klachten kunnen ontstaan. Het kan zijn dat er blokkades optreden wat zich kan uiten in lichamelijke en emotionele klachten.

Ieder chakra en iedere laag van onze aura heeft een kleur en een betekenis. Doordat ieder mens uniek is, is ook de energie heel individueel. Iedereen heeft bij de geboorte helende kracht meegekregen die altijd aanwezig blijft.

BijĀ  chakratherapie wordt deze helende kracht aangesproken. Men ervaart vaak een dieper bewustzijn van zichzelf. Hierdoor kunnen nieuwe inzichten en gevoelens een plaats krijgen.

In balans brengen
Chakratherapie ofwel chakra behandeling probeert een natuurlijk proces van balans in werking te stellen om het evenwicht in het lichaam te herstellen, het zelf genezend vermogen te stimuleren en blokkades van energie op te heffen. Met deze behandeling wordt men in contact gebracht met energie in het lichaam (chakra’s) en energie om het lichaam (aura).